fbpx

Bananpannkaka har varit hett ett bra tag nu och jag har lagat ett par olika varianter men här kommer ett klassiskt hederligt recept (med både gluten och vanlig komjölk) med bananfyllning. Pannkakor kan ätas både till frukost, lunch, kvällsmat, efterrätt och mellanmål även om jag egentligen inte tycker att pannkakor är en maträtt, om en inte äter dem med matiga tillbehör vill säga. Generellt sätt så tänker jag att om det smakar sött, då är det en efterrätt, eller möjligtvis en fika. Denna gång gjorde jag en pannkaksmellis som passar perfekt när en ätit en väldigt lätt lunch (läs: resterna av en tomatsoppa). Jag kan inte ta på mig någon ära för pannkakorna för det var maken som gräddade dem och han hade i ett par extra ägg i smeten, vilket jag inte ens märkte på pannkakorna. Fyllningen slängde jag ihop på stående fot, och som vanligt när jag lagar mat så höftar jag rejält. Detta är mitt bidrag till Månadens Gröna i oktober. Har du lämnat ditt bidrag? Om inte så gör du det hos Annelies Blomster och Bakverk (spana in hennes fantastiska bilder).

Pannkaka med fyllning

Pannkaksfyllning
1 banan
En klick jordnötssmör
Malen kanel
Kokossirap/Lönnsirap

Kleta ut jordnöttssmöret på pannkakan
Skär bananen i mindre bitar och strö över kanel
Ringla över lite sirap (med betoning på lite)
Rulla ihop pannkakan och ringla lite sirap på toppen
(behövs egentligen inte men det ser snyggt ut)

Pannkaka med fyllning

Pannkaka med fyllning

Hur äter du helst dina pannkakor?

Fler pannkaks- och plätttips:
> Kokospannkakor med hallonsås
> Fluffiga amerikanska bananplättar
> Havre och banan-plättar

3 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *