fbpx

Är du en nytänkande chef som inser att det är värt att investera i medarbetarnas hälsa? Grattis, då har du hittat helt rätt!  Efter mer än 10 år som yogalärare samt medarbetare på ett stort svenskt möbelföretag står det klart för mig att företagets framgång står i direkt relation till medarbetarnas nivå av energi och engagemang. Att ha närvarande medarbetare (speciellt chefer) som verkligen lyssnar, både på sig själv och sina kollegor är definitivt en framgångsfaktor. Ett sätt att bidra till och främja det beteendet är att utöva yoga. Människor växer och utvecklas på ett fantastiskt sätt genom yoga, viket i sin tur utvecklar företaget.

För stel för att yoga?

Att vara stel i kroppen gör ofta att även sinnet stagnerar och då är det svårt att tänka utanför boxen. De goda nyheterna är att det är precis det som yogan kan hjälpa oss med, att bli mer rörliga, både i kroppen och i sinnet. En behöver alltså inte vara smidig för att börja yoga. Att utöva yoga gör oss dock inte bara mer rörliga, det gör oss även starkare och mer stabila, både på det fysiska och mentala planet. Att säga att en är för stel för att yoga är som att säga att en är för smutsig för att duscha.

Hållbar lönsamhet

Att låta medarbetarna få möjlighet att ta hand om sig själva, både fysiskt och mentalt, är förmodligen det viktigaste och mest värdefulla du kan göra som chef och företagsledare.  Att praktisera yoga bidrar inte bara till en smidigare kropp, det påverkar även både vår kreativitet och produktivitet. Vi blir med klarsynta och mindre rädda att göra fel vilket skapar ett öppet och positivt arbetsklimat och goda förutsättningar för en fokuserad och rolig arbetsdag. Att yoga får oss också att slappna av. Det aktiverar det parasympatiska nervsystemet som gör att vi känner oss avslappnade och får perspektiv på saker. Resultatet är medarbetare som är både lyckligare och mer hållbara och därmed mer lönsamma för företaget.

Yoga på jobbet

Det är enkelt att förvandla ett konferensrum eller en liten matsal till ett yogarum. Det enda som behövs är en öppen yta,  ett gäng yogamattor och lite skön musik. Att yoga med mig kan mycket väl innebära en utmanande fysisk sekvens till tonerna av Kygo, eller en avslappnande stund till en Coldplay-ballad. Det behöver alltså varken vara spirituellt eller flummigt att yoga.

Priser:
Enstaka klass: från 2990 kr (ex. moms)
Regelbundna klasser: från 2490 kr (ex. moms) per tillfälle

Kontakta mig och berätta vad ni har för behov och önskemål så sätter jag ihop ett förslag på upplägg. Vill ni ha lugn och meditativ yoga utan krav på ombyte, eller ett mer svettigt och energiförhöjande pass?

Bäst effekt blir det självklart med regelbunden yogapraktik, förslagsvis 1-2 gånger per vecka (30-60 min per tillfälle). Yoga kan även ge ett behövligt avbrott i en konferens eller kick-off och bidra till att skapa ett ärlig och öppet klimat för att få bästa möjliga effekt av sammankonsten.

Yogans effekter

Yoga är en aktivitet för både kroppen, själen och sinnet. Den baseras på en 5000 år gammal tradition som har anpassats till 2000-talets människa. Yoga är en optimal träning hela kroppen inklusive nervsystem och bidrar till ett ökat välmående.

Dokumenterade effekter av yoga:

Källa: https://www.huffingtonpost.com/2013/10/28/body-on-yoga_n_4109595.html

För mig handlar yoga om återhämtning och att lära känna mig själv bättre. Genom yogan reflekterar jag helt naturligt (och ibland omedvetet) över mina tankar och beteenden och det blir ofta väldigt tydligt vad det är jag vill förändra. Att yoga gör mig till en lugnare, tryggare och mer accepterande medarbetare, vän och medmänniska.

Kontakta mig på hej@nellierolf.se för att höra mer om vad jag kan göra för er!