fbpx
I dag skulle det blivit bananpannkakor till mellis men eftersom jag bara hade en riktigt mogen banan så blev det annat pannkaksrecept (även det utan gluten). Återigen är det bloggen Hur bra som helst som står för inspirationen. Med detta recept så gör du tjocka och fluffiga pannkakor/plättar, american style. Om du vill göra”vanliga” bananpannkakor så utesluter du mjöl, husk och mjölk och tar två ägg per banan istället. Det vita på bilden är cashewgrädde som jag hade lite rester av sedan tidigare. Den kan man ha till allt möjligt, recept på den kommer vid ett senare tillfälle. Jag toppade med några blåbär för att det skulle se lite snyggare ut.
Kokospannkakor med banan
3-4 portioner
6 ägg
1 dl valfri mjölk
6 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1/4 tsk vaniljpulver
1 mogen banan
Vispa ihop ingredienserna till pannkakssmeten. Låt stå medan du gör hallonsåsen. Värm en stekpanna på hög värme. När pannan är riktigt varm, lägg i en klick kokosolja och stek mindre pannkakor eller plättar. Gör de inte större än att det går att vända dem utan större problem.
Hallonsås
ca 100g fyrsta hallon (helst tinade)
2-3 färska dadlar
1 msk chiafrön
1 dl vatten
Mixa alla ingredienserna i en mixer och låt stå och svälla medan du gräddar pannkakorna. Tips Om det blir hallonsås över så är den jättegod att ha på frukostgröten.
Nu blir det matplanering inför nästa vecka. Jag gjorde ju ett litet avsteg från detoxen under helgen med anledning av en middagsbjudning men nu kör vi en vecka till! Vem är på?

Flygande hälsningar /Nellie

Ett svar

  1. Mmm vilken inspiration! Har inte varit här på några dagar oxå möts jag av massa yammi mat och bra recept. jag är såååå taggad på detox!!!

    får jag fråga, var köper du all "specialmat". är lite osäker på om jag kan få tag på dessa saker i singapore så tänkte köpa på mig torrvaror när jag är hemma i sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *