fbpx

Att man kan göra pannkakor och plättar med banan är ju inte direkt någon nyhet och det finns massvis med olika varianter på recept. Jag har provat att par olika tidigare, kolla här och här, men idag fick jag till de bästa plättarna hittills. Jag gillar när plättarna är fluffiga och dessa är dessutom väldigt lätta att grädda. Alla ni som redan provat liknande recept vet att det kan vara rätt svårt att vända plättarna eller pannkakorna utan att de blir helt mosade och det är ju inte så kul. Detta blev dagens mellis när vi kom hem från förskolan. Mycket trevligt mellanmål.

Amerikanska bananplättar
ca 20 st

2 ägg
2 dl mjöl (jag använde glutenfritt teffmjöl)
2 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1-2 mogna, mosade bananer

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke
Häll i mjölken och vispa ihop till en smet
Tillsätt äggen och den mosade bananen
Grädda plättarna

Till plättarna blandade jag ihop en hallonröra av hallon (jag snabbtinade dem i en kastrull), yoghurt, honung och chiamjöl (för att få lite tjockare konsistens. Har du inte testat chiamjöl så kan jag verkligen rekommendera det. Det är mycket användbart när en vill ”tjocka” till något och det går supersnabbt eftersom chiafröna är söndermalda och därmed tar upp vätskan mycket snabbare.

Hallontopping
1-2 port

1 dl yoghurt eller kvarg
1 dl tinade hallon (eller andra bär)
1/2 msk honung eller agave
 ca 1/2 msk chiamjöl
kardemumma
Blandla ihop yoghurt och hallon
Tillsätt honung/agave och kardemumma efter smak
Blanda i chiamjölet och låt stå ett par minuter
(chiafrön går också bra men då tar det lite längre tid innan det tjocknar)

Flygande hälsningar /Nellie

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *