fbpx

Det har blivit 2017. Jag gillar nya år för det känns som ett oskrivet blad och att allt är möjligt. En kan styra upp och styra om saker, livet och se till att det tar en dit en vill. För mig är inte mål så intressant och inte heller löften. Däremot vill jag gärna sätta en riktning och intention med året. Det finns massor av sätt att göra det. Ett kan vara att sätta ett tema för året som min kära vän Jennica gör. Ett annat kan vara att skriva en lista på vad du vill göra under året, som Jessica och Lofsan gör i Träningspodden. Kanske vill du till och med lägga listan i ett kuvert för att öppna det till nyår och se vad som faktiskt har hänt.

Inför 2016 såg mina planer ut såhär och nu är det dags att titta tillbaka och se hur det egentligen blev. Jag är generellt sett mindre bra på att följa upp planer och visioner men jag gillar att reflektera i efterhand. Med det sagt så är det inte särskilt förvånande att jag inte haft någon avstämning under året utan det är först nu, ett par dagar in på det nya året som jag blickar tillbaka.

Arbete
Jag ville ha en förändring i mitt arbetsliv och så har det blivit tack vare att jag vågat ta kontakt och presentera mig själv, vad jag kan, vill och kan bidra med. När det sedan uppstod ett behov så fick jag chansen. 🙂 Visserligen är det inom samma företag och jag är inte säker på att det är helt rätt väg för mig men det var just detta jag behövde. Förändring, vidga mina vyer, prova nya saker. Det jag tar med mig är att våga uttrycka det jag drömmer om och aktivt skapa möten med personer som kan hjälpa mig på vägen.

Det är intressant det där med planer. Anledningen till att jag har relativt öppna sådana är att en aldrig vet vad som kommer i ens väg. Jag är en person som går mycket på känsla och ju mer jag lär mig lyssna på vad jag vill desto svårare äe det att göra något annat. Det är både härligt och lite jobbigt.

Under sommaren kastade jag mig ut på en SUP (stand up paddel board) och yogade. Det är definitivt en av årets höjdpunkter! Jag ledde SUP-yoga hos Moana Malmö och trots en rätt risig sommar så var det många som provade att yoga på vattnet. Det är verkligen en upplevelse såväl soliga och varma dagar som regniga och ruskiga.

SUP-yoga_Nellie Rolf

Den största förändringen under 2016 är nog ändå att jag lämnade Gerdahallen och började leda egna yogaklasser. Det har gått över förväntan och är så otroligt givande att möta en mindre grupp deltagare och kunna ge dem det lilla extra. Jag har ett fantasisk bra samarbete med energikicken Johanna och härliga Hanna som jag är väldigt glad över. Det är girlpower! Hanna är dessutom min PT som ska hjälpa mig att bli den tränande människan jag en gång varit. Mer om det vid ett annat tillfälle… Jag har dessutom tagit en ny yogacertifiering i Global yoga och fler blir det under 2017.

Jobbmässigt så har jag även utvecklat och etablerat Mitt yogaliv tillsammans med illustrationsgurun Marie. Det är ett av de roligaste projekt jag gjort, både för jag älskar att inspirera människor till en mer avslappnad syn på livet, speciellt föräldraskapet, och för att jag och Marie arbetar så bra tillsammans. Det är ännu en lärdom, omge dig med människor som uppskattar det det har att erbjuda och som utmanar dig på ett sätt så att du växer och blir ännu bättre.

Mitt yogaliv_Liv mitt-yogaliv_3-2

Hälsa
Att sova eller icke sova, det är frågan. Med en massa järn i elden och en energi som ibland verkar outtömlig så har det inte skett någon förändring gällande sömnen under 2016. Jag undrar ibland om jag verkligen behöver jag sova mer? Egentligen tror jag inte det. Vad jag däremot behöver och vill ha är mer återhämtning i form av träning och yoga, för min egen skull. Det ska bli intressant att se hur det känns när jag tränar regelbundet igen. Men att gå och lägga sig innan midnatt är kanske en bra idé oavsett. 🙂

Bloggen
Bloggen ja, den bytte både namn och plattform redan tidigt på året. Men sen hände något. Inläggen kommer med mindre frekvens och handlar allt som oftast om mat. Om vi går tillbaka till avsnittet om arbete så är det nog ingen som undrar varför längre… Mitt bloggfokus har främst legat på Mitt yogaliv så denna bloggen har kommit lite i kläm eftersom mina filosofiska/yogiska tankar om livet landat där. Under året blev jag del av den vegetariska matlagningsrörelsen Månadens gröna och var månadens värd under december vilket har gjort att det har fotograferats mat till höger och vänster. Det finns många härliga rätter som inte kommit längre än till bildarkivet men de får komma under 2017 istället. Jag har fortfarande visioner om en podcast men de har förändrats något på vägen och det är oklart om det blir 2017 eller 2018 som jag blir poddare…

Månadens gröna

Då återstår det att skriva ner vad jag vill att det ska bli av 2017. Stay tuned…

SparaSpara

3 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *