Yoga hösten 2019

Denna hösten satsar jag främst på tisdagkvällar och fredagmorgnar. En torsdag i månaden blir det någon form av yoga-workshop där vi fördjupar oss i ett särskilt tema, fysiskt eller mentalt. På en workshop har vi lite mer tid och kan gå lite djupare i temat. Hoppas du hittar något som passar! Har du önskemål på något annat, en speciell dag, tid eller tema. Hör av dig till mig på nellie.rolf@gmail.com.

Yin-Yang 
Tisdagar kl 19.00-20.30
Vecka 37 – 47 (uppehåll v.40 och v.44)
Pris: 2195 kr

Yin
Fredagar kl 06.30-07.30
Vecka 37 – 47 (uppehåll v.40 och v.44)
Pris: 1795 kr

Du bokar din plats via mail till nellie.rolf@gmail.com
Anmälan är bindande och betalning sker via faktura.

Vill du prova-på eller komma en enstaka gång så är priset 200 kr per klass.
Kontakta mig i god tid för att se om det finns plats.

Alla klasser är i Byahuset i Södra Sandby. Adress: Lundavägen 2.

Web_Höstens yoga_Sandby_2109

Yogaworkshops hösten 2019

Under hösten finns det möjlighet att komma på tre workshops med olika teman. Dessa tillfällen går vi lite mer på djupet och grottar ner oss riktigt mycket i temat. Det är alltså inte en ”vanlig” yogaklass men innehåller självklart både yogapositioner och yogafilosofi. 🙂

Torsdag 17/10 – Yin & yang – gone wild
Vi kommer gå mellan lite mer extrem yin och yang för att träna på hur vi kan hänga med livets svängningar. Det kommer bli både fullt ös och ”medvetslös”, på ett bra sätt.

Torsdag 14/11 – Andning och meditation
Vi provar olika andnings- och meditationstekniker, både sådana som hjälper oss att varva ner och att boosta energi.

Torsdag 5/12 – Våga stå på händer
Jag tar hjälp av min yogalärarkollega och vän Anna Björklund (som även är truppgymnast, eller fd i alla fall) och tillsammans tar vi er genom de olika stegen för att våga stå på händer. Alla kan vara med. Ingen tidigare erfarenhet av handstående behövs! Du behöver bara vilja våga.

Pris: 295kr pet tillfälle

Alla klasser är i Byahuset i Södra Sandby. Adress: Lundavägen 2.

Anmälan och betalning sker via bokningssystemet Touch-up.

Yoga_WS_Hösten 2019_Nellie Rolf

Min yogafilosofi

För mig handlar yoga om att umgås med sig själv, att lyssna på hur det står till inombords, både fysiskt och mentalt. Hur mår jag egentligen? Att vara närvarande och helt fokuserad på nuet ger hjärnan behövlig vila från intryck, tankar och idéer. När jag yogar känner jag mig lugn och avslappnad samtidigt som musklerna aktiveras och stärks. Jag känner mig som en bättre människa när jag yogar, jag blir mer tillåtande, accepterande och ödmjuk både mot mig själv och andra.

När du yogar med mig får du lättsamma, tydliga instruktioner och en och annan poplåt slinker ofta med på spellistan. Att yoga med mig är träning i sig, både för kroppen och själen, men det är även ett bra komplement till andra former av träning. Du kan välja om du vill ha mer fysisk yoga eller om det är återhämtning och stillhet du behöver. Eller kanske båda?

KLASSBESKRIVNINGAR

Yoga för alla (yang)
Fysisk flödande yoga (även kallad dynamisk yoga, hatha yoga, flow eller vinyasa). Det är en lekfull form av yoga där vi tränar styrka, balans och smidighet. Vi fokuserar på de grundläggande yogapositionerna (asanas) och jobbar med teknik i både andningen och de fysiska positionerna. Inga förkunskaper behövs.

Yinyoga
Återhämtande, terapeutisk och lugn form av yoga med passiva positioner och fokus på djupa vävnader. Genom yinyoga får vi ökat flöde av energi och strama leder blir mer rörliga. Yinyoga passar alla och speciellt dig som är utmattad eller av någon annan anledning tycker att den flödande yogan är för utmanande.

Yin-Yangyoga
Denna klass ger det bästa av två världar; styrka och stabilitet i den flödande fysiska yogan (yang) och därefter mjukhet och återhämtning i den mer stillsamma yinyogan. Alla kan vara med, både nybörjare och mer erfarna.

Yinyoga deluxe
Återhämtande, terapeutisk och lugn form av yoga med passiva positioner och fokus på djupa vävnader. Genom yinyoga får vi ökat flöde av energi och strama leder blir mer rörliga. Yinyoga passar alla och speciellt dig som är utmattad eller av någon annan anledning tycker att den flödande yogan är för utmanande. På denna klass går vi ännu djupare in i kroppen och håller positionerna längre. Vi jobbar lite extra med de mentala aspekterna i yoga som ett verktyg för utveckling på det personliga planet.

SUP-yoga
Att yoga på en stand-up paddle board (SUP) är en upplevelse och en riktigt bra utmaning för din core. Vi utför enklare yogapositioner på en SUP-bräda, oftast iklädd våtdräkt. Klasserna sker i Sibbarp, Malmö under sommarsäsongen och är ett samarbete med Moana Malmö.