Regelbundna yogaklasser

Under våren kan du komma på regelbundna klasser i yogastudion som är en del av Byahuset i Södra Sandby. Här hittar du info om vilka dagar och tider som finns att välja på.

Event & Retreat i Skåne

För att inte belasta klimatet mer än nödvändigt har jag valt att endast arrangera event och retreats på hemmaplan, i Skåne. Under våren åker vi till Romeleåsen, Hörby och Röstånga. Hoppas du vill hänga med på något av dessa event & retreat i Skåne.

Privat yoga

Det finns möjlighet att boka privata yogatillfällen, antingen för en eller flera personer. Har du något specifikt du vill jobba med, fysiskt eller mentalt? Eller är ni ett litet gäng som vill få privat undervisning för att verkligen komma igång med yoga eller kanske stärka er i syfte att förbättras inom en specifik idrott. Jag planerar klasser och övningar efter era behov och önskningar.


Min yogafilosofi

För mig handlar yoga om att umgås med sig själv, att lyssna på hur det står till inombords, både fysiskt och mentalt. Hur mår jag egentligen? Att vara närvarande och helt fokuserad på nuet ger hjärnan behövlig vila från intryck, tankar och idéer. När jag yogar känner jag mig lugn och avslappnad samtidigt som musklerna aktiveras och stärks. Jag känner mig som en bättre människa när jag yogar, jag blir mer tillåtande, accepterande och ödmjuk både mot mig själv och andra.

När du yogar med mig får du lättsamma, tydliga instruktioner och en och annan poplåt slinker ofta med på spellistan. Att yoga med mig är träning i sig, både för kroppen och själen, men det är även ett bra komplement till andra former av träning. Du kan välja om du vill ha mer fysisk yoga eller om det är återhämtning och stillhet du behöver. Eller kanske båda?

Klassbeskrivningar

Kom igång med yoga
Fysisk yogaklass där vi tränar andning, styrka, balans och smidighet. Vi fokuserar på de grundläggande yogapositionerna (asanas) och går igenom tekniken för dem steg-för-steg. Inga förkunskaper behövs. Har du aldrig testat yoga tidigare så är det här rätt klass för dig!

Yin-Yang yoga
Denna klass ger det bästa av två världar med styrka och stabilitet i den fysiska yogan (yang) och därefter mjukhet och återhämtning i den mer stillsamma yinyogan. Alla kan vara med!

Yinyoga
Återhämtande, terapeutisk och lugn form av yoga med passiva positioner och fokus på djupa vävnader. Genom yinyoga får vi ökat flöde av energi och strama leder blir mer rörliga. Yinyoga passar alla och speciellt dig som av någon annan anledning tycker att den fysiska yogan är för utmanande.

Slow flow med Yoga Nidra
Långsam och mjuk yoga följt av Yoga Nidra, en guidad djupavslappning. Yoga Nidra är en väldigt bekväm och tacksam meditationsteknik som även kallas yogisk sömn. Yoga Nidra utförs liggandes i Shavasana med guidning in i ett tillstånd mellan vakenhet och sömn samtidigt som kroppen går in i en djup form av avslappning.

SUP-yoga
Att yoga på en stand-up paddle board (SUP) är en upplevelse och en riktigt bra utmaning för din core. Vi utför enklare yogapositioner på en SUP-bräda, oftast iklädd våtdräkt. Klasserna sker i Sibbarp, Malmö under sommarsäsongen och är ett samarbete med Moana Malmö.