Min yogafilosofi

För mig handlar yoga om att umgås med sig själv, att lyssna på hur det står till inombords, både fysiskt och mentalt. Hur mår jag egentligen? Att vara närvarande och helt fokuserad på nuet ger hjärnan behövlig vila från intryck, tankar och idéer. När jag yogar känner jag mig lugn och avslappnad samtidigt som musklerna aktiveras och stärks. Jag känner mig som en bättre människa när jag yogar, jag blir mer tillåtande, accepterande och ödmjuk både mot mig själv och andra.

När du yogar med mig får du lättsamma, tydliga instruktioner och en och annan poplåt slinker ofta med på spellistan. Att yoga med mig är träning i sig, både för kroppen och själen, men det är även ett bra komplement till andra former av träning. Du kan välja om du vill ha mer fysisk yoga eller om det är återhämtning och stillhet du behöver. Eller kanske båda?

Sommaren 2019

Under sommaren finns det möjlighet att yoga ute i gröngräset samt på en SUP-bräda på vattnet.


Utomhusyoga i Dalby

Tisdagar kl 18-19 under vecka 24 – 33 (passen leds av olika lärare)
Pris: 100 kr
Plats: Gröningen intill Hagens förskola
Mer info postas i denna Facebookgrupp: Yoga i Dalby/Sandby

Utomhusyoga Dalby
SUP-yoga i Sibbarp, Malmö

SUP-yoga är en fantastisk upplevelse och en träningsform som utmanar både din balans, styrka och stabilitet. Lektionerna anpassas efter väder och vind, och självklart även efter deltagarna så att alla kan vara med. Våtdräkt ingår vid behov.

Söndagar kl 10-12 följande datum:

vecka 25, den 23 juni
vecka 26, den 30 juni
vecka 30, den 28 juli
vecka 31, den 4 augusti
vecka 32, den 11 augusti
vecka 33, den 18 augusti

Pris: 495 kr / klass (inklusive all utrustning)
Erbjudande: 1200 kr för 3 klasser (under säsongen 2019)

Anmälan är bindande men kan överlåtas.
Bokning sker till via Timecenter och Moana Malmö
Betalning sker i förväg via Swish till 1233180452

SUP-yoga i Öresund
Har du frågor så hör av dig till mig på nellie.rolf@gmail.com

SUP-yogan sker i samarbete med Moana Malmö som även erbjuder kurser i ståpaddling.

KLASSBESKRIVNINGAR

Yoga för alla (yang)
Fysisk flödande yoga (även kallad dynamisk yoga, hatha yoga, flow eller vinyasa). Det är en lekfull form av yoga där vi tränar styrka, balans och smidighet. Vi fokuserar på de grundläggande yogapositionerna (asanas) och jobbar med teknik i både andningen och de fysiska positionerna. Inga förkunskaper behövs.

Yinyoga
Återhämtande, terapeutisk och lugn form av yoga med passiva positioner och fokus på djupa vävnader. Genom yinyoga får vi ökat flöde av energi och strama leder blir mer rörliga. Yinyoga passar alla och speciellt dig som är utmattad eller av någon annan anledning tycker att den flödande yogan är för utmanande.

Yin-Yangyoga
Denna klass ger det bästa av två världar; styrka och stabilitet i den flödande fysiska yogan (yang) och därefter mjukhet och återhämtning i den mer stillsamma yinyogan. Alla kan vara med, både nybörjare och mer erfarna.

Yinyoga deluxe
Återhämtande, terapeutisk och lugn form av yoga med passiva positioner och fokus på djupa vävnader. Genom yinyoga får vi ökat flöde av energi och strama leder blir mer rörliga. Yinyoga passar alla och speciellt dig som är utmattad eller av någon annan anledning tycker att den flödande yogan är för utmanande. På denna klass går vi ännu djupare in i kroppen och håller positionerna längre. Vi jobbar lite extra med de mentala aspekterna i yoga som ett verktyg för utveckling på det personliga planet.

SUP-yoga
Att yoga på en stand-up paddle board (SUP) är en upplevelse och en riktigt bra utmaning för din core. Vi utför enklare yogapositioner på en SUP-bräda, oftast iklädd våtdräkt. Klasserna sker i Sibbarp, Malmö under sommarsäsongen och är ett samarbete med Moana Malmö.