fbpx

Efter Gröna februari fortsätter vi nu med Grön måndag, det första vecka i månaden. Mitt bidrag blir en rätt som en både kan ha som tillbehör eller som egen rätt med någon form av topping på.

Rissallad

Koka valfritt ris (jag använde svart ris)
Mixa eller hacka blomkål i mindre bitar
Hacka spenat grovt
Klyfta några tomater
Hacka valfria färska örter
Blanda samman allt i en stor skål
Häll över en skvätt olivolja och lite vinäger eller citronsaft
Salta och peppra

Denna rissallad kan varieras i det oändliga och passar perfekt om du har risrester stående i kylen, ja även för olika grönsaker som sjunger på sista versen för den delen. Då brukar jag steka på riset och ev någon av grönsakerna (blomkålen i detta fallet) så att salladen blir lite ljummen.

Rissallad

Rissallad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *