fbpx

Jag har funderat ett tag på vad skillnaden är mellan mindfulness och meditation och helt ärligt vet jag inte riktigt hur jag ska skilja på dem. Mindfulness kan ses som en meditationsteknik för att vara medvetet närvarande. Men även meditation handlar ju om medveten närvaro. Den skillnaden jag kan se är att mindfulness kan tränas i en aktivitet, medan meditation oftast görs stilla, antingen sittandes eller liggandes.

Både mindfulness och meditation är metoder som gör att du kan komma i kontakt med ditt innersta och nyfiket ta redan på mer om vem du är. Det innebär också att vara i ett tillstånd. Genom att öva dig på att vara i detta tillstånd, i nuet, tränar du din förmåga att lyssna till kroppens signaler, dina sinnen och dina behov.

Jag vågar säga att effekten av mindfulness och meditation är ungefär densamma. Det är båda fantastiska redskap för att hjälpa dig komma till ro och ge dig mer balans i livet. Det kan också göra dig mer objektiv och därmed bättre på att hantera stress och därmed bättre på att navigera rätt på din väg i livet.

En enkel meditationsövning

Lägg dig på en matta eller filt på golvet
Sätt ett alarm på 3-5 minuter
Andas medvetet genom att räkna dina andetag
Andas in
Andas ut, räkna ett
Andas in
Andas ut, räkna två
osv
Fortsätt till du kommer till tio, börja sedan om på ett
När alarmet ringer, sluta räkna, oavsett på vilken siffra du är
Ligg kvar en stund, sträck på dig
Rulla över på sidan innan du sätter dig upp
Namaste

Moln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *