fbpx

Jag påstod för ett par dagar sedan att det inte var så svårt att göra vegetarisk mat men ibland kan det var svårt att komma igång om en är lite ovan med att laga vegetariskt. Det var ju ingen som räckte upp handen på förslaget att laga vegetarisk minst än gång mer i veckan, men jag antar att det ändå finns några som skulle vilja ha tips på några bra vegetariska recept. Som vanligt är det en sammanslagning av ett antal recept. Här kommer min version på morotsbiffar.

Morotsbiffar med halloumi

Morotsbiffar med halloumi

6 medelstora morötter
200 g halloumi
1/2 citron
1 gul lök
2 ägg
Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader
Skala och riv morötterna och halloumiosten
Riv ner zest från en halv citron och pressa i saften
Hack löken fint och stek den mjuk i lite smör
Blanda ner två ägg och rör ordentligt
Salta och peppra
Låt stå ca 10 min
Ta en stor matsked av ”smeten”, pressa ut vätskan och forma till en biff
Stek ett par minuter på varje sida och lägg över på en plåt
Stek klart biffarna i ugnen i ca 15 minuter

Morotsbiffar med halloumi

Morotsbiffar med halloumi

Jag serverade morotsbiffarna med ris, broccoli, tomater, en kall sås och picklad rödlök.

4 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *