fbpx

Jag är så himla nöjd med att jag kommit igång ordentligt med träningen. Jag gör mina planerade pass även om de inte alltid blir på den dag jag planerat. Det är inte så att jag flyger ut genom dörren för att springa min runda, men jag är motiverad att ta mig ut och ser till att få det gjort. Styrketräningen är jag mest pepp på och drar till och med av några extra övningar när jag ändå är igång, och så slänger jag in några stärkande rörlighetsövningar titt som tätt. Idag slog jag till exempel två flugor i en smäll och kombinerade yinyoga med en stund i vårsolen på altanen, på en fårskinnsfäll. Så härligt! Inför den kommande yogautbildningen har jag ett yogapass som jag ska göra 10 gånger så det är mitt främsta yogafokus just nu. Litteraturen till kursen har just levererats och jag är supersugen på att grotta ner mig i dem.

Hur gör en då för att hålla träningsmotivationen uppe? Så här tänker jag:

1. Följ din plan på veckobasis
Om du skulle missa ett träningspass så är det inte hela världen.
Om du har möjlighet, gör något annan aktivitet, så du bibehåller rutinen.

2. Gå på känsla ibland
Har du planerat ett styrkepass men känner mer för att springa, gör det.
Har du inget specifikt prestationsmål med din träning så är all rörelse bra.

3. Belöna dig med bra mat
Ge dig själv bra förutsättningar för träningen genom att äta bra mat.
Jag menar inte att du ska börja skaka proteinpulver för det behöver du med största sannolikhet inte.
Ät rena råvaror och undvik sådant som inte ger så mycket näring.

Yinyoga barnet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *