fbpx

Idag är det första måndagen (av totalt fyra) i Gröna februari. Gör dig beredd på en vego-boost! Mitt bidrag är Linspuckar (typ små linsbiffar). Jag har provat flera olika varianter av linsbiffar med varierat resultat. Jag tycker det är svårt med biffar av linser, det blir lätt väldigt torra men med lite sås till så brukar det bli bra ändå.

Wrap med linsbiff

Linspuckar
2 förp. kokta linser
1 förp. stora vita bönor
1 gul lök
1.5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 tsk salt
2 msk spiskummin
Svartpeppar
Smör/olja till stekning

Sätt ugnen på 200 grader
Stek löken mjuk i lite smör
Mixa linser och bönor med ägget
Blanda samman mjöl, bakpulver och kryddorna
Rör samman allt till en smet
Klicka ner smeten i en medelvarm stekpanna
Vänd när de fått färg
Lägg över i en ugnspanna och stek färdigt i ugnen ca 15 min

Linspuckar  Wrap med linsbiff

För fler recept, kika in hos de andra bloggarna som är med i Gröna februari:

Catrin på The veganista
Alexandra på I gott sällskap
Sylvia på Vibrant food stories
Tina på Grönt varje dag
Sandy på Sandys food n craft
Linda på Härliga Var Dag

Gröna februari

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *