fbpx

Hej! Det händer massor i mitt liv för tillfället även om det inte är så mycket som landar här på bloggen… vill du hänga med i svängarna så leta upp mig på Instagram (nellierolf). Nu är det i alla fall dags för mitt april-bidrag till Månadens gröna med Annelie på Blomster & Bakverk som månadsvärd. Temat är P, som i potatis, purjolök, palsternacka… För min del har det varit brist på både tid och inspiration att laga ordentlig mat och då är det bra att ha ett riktig snabbt och enkelt kort i rockärmen, nämligen Paolos pasta! Och nej, jag är inte sponsrad av paolo himself (ännu i alla fall). 🙂

Detta är en klassiker hör hemma som vi drar till med när vi vill ha något gott som går riktigt snabbt att göra, och med snabbt menar jag 5 min. Det ni! Självklart kan du använda vilka grönsaker du vill till såsen, men broccoli är min absoluta favorit, och på andra plats kommer strimlat bladspenat. Här kommer receptet:

Paolos pasta

Paolos pasta Perline
2 portioner

1 paket  Paolos pasta Perline
1 broccolihuvud
1 liten lök röd eller gul
1 -2 vitlöksklyftor
1 tsk flytande buljong
1 pkt grädde av valfri sort
(parmesan)
(soltorkade tomater)
(färska örter)

1. Koka upp vatten i en stor kastrull med mycket salt
2. Skala och skär löken i mindre bitar (inkl. vitlöken)
3. Dela broccolihuvudet i bitar
4. Värm olja i en stekpanna och svetta löken på medelvärme ett par minuter
5. Tillsätt broccolin och öka värmen något, stek ytterligare ett par minuter
6. Nu bör pastavattnet koka så i med pastan, koka enligt anvisning
7. Häll i grädden och buljongen i stekpannan och låt koka upp
8. När pastan är klar, häll av vattnet och häll ner pastan i såsen
9. Piffa till med riven parmesan, soltorkade tomater och/eller färska örter
10. KLART!

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *