fbpx

De senaste två åren har trädgården sakta förändrats och nu har vi två ställen att odla ätbara saker på. Däremellan har vi nu även anlagt början till en berså som just nu är belamrad av en studsmatta och senare kommer vara en skön och lummig plats i trädgården men vindskydd och lite skugga. Det gick till en början inget vidare med sådden i år och jag rensade två pallkragar redan i mitten på juli pga nån inkräktare, och det var inte sniglar denna gången. Det har vi varit väldigt förskonade från. Tack kalla vintern. Tack torra och soliga våren (eller rättare sagt maj). Trots en dålig start har en del nya grödor överraskat och glidit in på lista av favoriter i köksträdgården.

Asiatisk kål
Vilken höjdare! Det bästa är nog att den med fördel odlas i slutet av juli/början av augusti. Då får du en andra chans med bladgrönsaker, vilket är särskilt bra om du som jag misslyckades med den första sådden. Vi har redan skördat två omgångar och det bara fortsätter att växa. Passar jättebra till fräscha och somriga asiatiska rätter.

Asiatisk kålÄven tomater och mynta är med i denna skörd

Sockerärtor
Det är första året vi lyckas med sockerärtorna. Har tyvärr ingen aning varför det funkade i år, det var frön från samma påse som såddes förra året och inte blev något av alls. Men i år har de brakat iväg så mycket att inte ens spalten räckte till… och det finns nya ärtor hela tiden. Så tacksamt!

Sockerärtor

Krasse
Det såg lite mörkt ut ett tag, med att det skulle bli några ätbara blommor, men efter en omplantering tog krassen fart och det kom blommor i massor. Jag har dock inte ätit några men de är vackra att titta på i alla fall.

Gul krasse

> Fler tips på saker som är enkla att odla

> Tips på odling i pallkrage 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *