fbpx

Det har som sagt varit översvämmning i våra pallkragar. Mest beror det på squash-plantorna som verkligen brett ut sig, men även levererat fruk, eller rättare sagt grönsaker. Det är inte många måltider här hemma som saknar squash, undrar just hur länge det dröjer innan vi tröttnar. Tyvärr betyder squashens frammarch även att vissa andra grönsaker fått något mindre sol och utrymme, morötterna till exempel. Två rader morötter blev det absolut nada av. Rödbetorna ikaså. Nybörjarmisstag javisst! Jag ser redan fram emot nästa års sådd som kan planeras med lite bättre kunskap och erfarenhet.

En vanlig skördedag

Gurkörten som jag ville ha för att kunna förgylla maten med blommor a la Tareq style blev gigantiska och blommorna var grövre och mer ludna än jag hoppats på. De var dessutom stickiga, blev betydligt högre än jag trodde (eller hade läst på fröpåsen) och lockade till sig massa löss. Vi skulle ha satt krasse istället som vi tänkte. Nästa år, då ska vi minsann ha vackra ätbara blommor i massor!

Vad mer, jo broccolin, den var också en flopp. Det var en sån där ”sparrisbroccoli” tror jag, dvs det blev stänger med broccoliklasar istället för ett stort huvud. Vi skördade två stänger, kanske tre, resten mumsade någon annat i sig, något litet kryp misstänker jag.

Morötterna som inte skymts av de stora (och stickiga) squashbladen, de är inte så värst stora och inte så många men väldigt goda. Bondbönorna verkar också vara lössgodis (nej, inte lösgodis!) så de blev inte många bönor att hurra för.

Pallkragarna mitten på juni

Pallkragarna början på augusti

Jag har nu mitt hopp till fänkålen, det är tre stycken som verkar växa bra. Fänkål är framför allt gott tillsammans med fläskkött eller fisk.

Flygande hälsningar /Nellie

3 svar

  1. Men vad roligt att få skörda det man sått! Jag är så dålig på sådant. Jag har provat med lite sallad och morötter men jag glömmer ju bara bort att sköta om det, så allt blir förstört :-(.
    Kram Jennifer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *