fbpx

Jag har redan fyllt på ned massor av sommarminnen men fortsätter gärna med det en månad till, minst. Fram till segelsemestern har jag haft fokus på yoga och trädgård, vilket har inneburit jobb på olika sätt. Men ute till havs är det fullt upp med annat.  Vi prickade in ett par strålande fina dagar och var glada att det var enkelt att ta sig ett svalkande dopp när det blev lite för varmt. På Tärnö finns det dessutom många fina stigar och en hel del historia så vi tog en tur på ön med storasyster en dag när lillasyster sov middag.

Tärnö naturreservat
Gröna stigar

Först gick vi till öns högsta punkt. Bländande vacker utsikt men vi hade önskat lite mer fläktande vindar. Det var varmt!

Tärnö högsta punkt

Tärnö högsta punkten

Sen gick vi vidare till den gamla fyren från 1910 (den äldsta träfyren som fortfarande är i bruk) och som tur var hittade vi lite skugga bakom den för en kort fikapaus.

Tärnö fyr

Tärnö fyr

Sen började vandring ner mot havet. Först hittade vi inte vägen men efter ett telefonsamtal till vår guide (aka min pappa) så fann vi stigen mot Sandvik. Trots farliga tigrar, mygg och myror så klarade vi oss helskinnade ner till stranden, som tyvärr inte var särskilt badvänlig. Så vi fortsatte till glasskiosken istället, och mötte upp lillasyster med resten av familjen på vägen.

Sandviken

Sandviken Tärnö

Får

Glass

Makens glass kidnappades av den yngsta dottern och den äldre av dem övade sina fotograferingsfärdigheter när jag lekte av mig lite i gräset.

Handstående

Dagar som denna kommer jag ha med mig i minnet när hösten och vintern viner. Det är så underbart att vara ute hela dagen och uppleva vacker natur, och äta glass, och ha det allmänt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *