fbpx

Jag är en mästare på att ta vara på rester! Ja faktiskt, och det är en egenskap jag är stolt över. Här slängs verkligen inte något i onödan. Vem vet vad en kan hitta på med en liten kladd vegetarisk gubbröra och ett halvtorrt surdegsbröd? Jo, det kan bli en matig fattig riddare. Doppa brödet i lätt vispat ägg och salta och peppra. Stek sedan i smör tills det blir krispigt och gyllenbrunt. Röran är en av de godaste jag ätit på länge och skulle egentligen varit med på midsommarbordet men den funkar lika bra vilken annan dag som helst. Återigen är det Annie som inspirerat mig och som vanligt har jag gjort min egen tolkning av receptet.

Vegetarisk gubbröra

150 g riven Västerbottenost
finhackad färsk dill
finhackad färsk gräslök
finhackad persilja
2-3 ägg
2-3 kalla färskpotatisar
2 msk majonnäs
2-3 dl gräddfil
1 tsk dijonsenap
salt och peppar

Blanda samman alla ingredienser. Smaka av. Klart!

Vegetarisk gubbröra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *