fbpx

Äntligen har jag testat rostade kikärtor! Så smart sätt att använda kikärtor på, speciellt om en som jag inte riktigt gillar den mjöliga konsistensen som de har i vanliga fall. Men rostade, mums! Jag borde tacka flera för tipset men det var Annie som gav mig den sista puffen att testa så hon får all cred denna gången. 🙂

Sallad med rostade kikärtor

Jag rostade kikärtorna och åt dem som snacks när de fortfarande var varma. Kunde inte sluta äta dem så nästa gång gör jag dubba sats! Resten hade jag som topping på en kylskåpsrensar-sallad dagen därpå och då värmde jag på dem lite snabbt i en liten stekpanna. Så här blev min tolkning av Annies recept

Rostade kikärtor

1 paket kikärtor
1 msk olivolja
Paprikakrydda
Flingsalt

Börja med att skölj kikärtorna i ett durkslag och låt de rinna av ordentlig. Lägg dem sedan att torka i en ren handduk en stund så de blir helt torra (och därmed krispiga när de rostas). Sätt på ugnen på 225 grader, gärna varmluft. Ta fram en plåt och lägg på bakplåtspapper. Häll över kikärtorna på plåten, ringla över oljan och krydda. Blanda sedan runt allt på plåten och fördela kikärtorna jämt så de inte ligger på varandra. In med plåten i ugnen i ca 30 min. Se till att ta ut plåten och röra runt ett par gånger så de blir krispiga runt om. Testa dig fram och se hur krispiga du vill ha kikärtorna.

 

Sallad med rostade kikärtor

 

5 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *