fbpx

I den rådande högsommarvärmen här i Skåne är jag inte ens sugen på varmt kaffe, och det säger rätt mycket om hur varmt det är. Så för att ändå få i mig det behövliga koffeinet, som den småbarnsförälder jag är har jag uppdaterat kaffedrickandet till iskaffe. Det är ju en helt suverän grej, i alla fall när en gör den själv. De iskaffe eller isfrappe en kan köpa på café är ofta helt för sötsliskiga för min smak. Så här gör jag min iskaffe:

Svalkande iskaffe

Starkt kallt kaffe (4 koppar)
1 tsk sötning (kokossocker/råsocker)
Brygg kaffet och lös upp sockret. Låt svalna.
Häll upp i istärningsformar och ställ i frysen.

Vid servering:
Häll upp mjölk i ett glas (jag gillar havremjölk bäst) och lägg i 4-6 kaffeisbitar.
Rör om och låt isen smälta lite. Svalt, gott och uppiggande!

Iskaffe

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *