fbpx

Vilken timing! I måndags kom våren och solen har strålat från en klarblå himmel sedan dess. Samma dag började jag min föräldraledighet del två med lillasyster som nu hunnit bli 16 månader. Jag började ju jobba i september när hon var 9 månader och sedan dess har maken varit pappaledig. Jag är så glad att vi bestämde oss för att göra såhär istället för att dela upp det på mer traditionellt vis. Inte bara för vädrets skull då, utan mest för att jag får vara med lillasyster även nu när hon är större och det går att göra helt andra saker jämfört när hon var liten bebis, och man kan kommunicera med henne på ett helt annat sätt. Att det sedan innebär att vi kan hänga utomhus stora delar av dagarna i härligt vårväder gör ju inte saken sämre.

Detta är ett typiskt exempel på hur en kan se till att göra saker så de passar en själv, och i detta fallet familjen. Det är så lätt att bara göra som alla andra utan att reflektera över hur det passar dig. Men i nästan alla fall finns det möjlighet att välja. Månbag gånger är det ekonomin som anses vara det största hindret för att välja det en vill. Jag tycker dock att även det handlar om prioritering. Det finns oftast massor av saker vi tycker att vi behöver eller vill ha, men de sakerna har inte bara ett pris som vi betalar med just när vi köper dem. Det är kanske så att priset är väldigt mycket högre om du tittar på det ur ett större perspektiv.

Jag kommer N.J.U.T.A. för fulla muggar (och slita mitt hår stundvis) under dessa månader hemma med vår lilla busiga klättermus. Min utmaning är att inte låta alla ”måsten” ta över, ni vet, ogräs som ska rensas och tvätt som ska vikas. Jag kommer försöka att tagga ner lite. Kanske gör vi några av sakerna tillsammans istället jag och lillasyster även om det inte alls blir lika effektivt då. Eller gör vi något helt annat.

DSC06439

Ett svar

  1. Kloka du! jag håller med, det handlar om prioritering – det är så lätt att stirra sig blind på materiella ting. Som vi egentligen klarar oss utan. Njut i massor! Jag är allt lite avis på dig. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *