fbpx

Vår ena bil har gått i graven, eller snart i alla fall. Så nu funderar på hur vi ska göra. Ska vi köpa en ny bil, kanske en elbil? eller ska vi åka kommunalt med allt vad det innebär? Eller ska vi köpa en snabb cykel, eller kanske en elcykel?

Cykel
Jag har ca 35 km till jobbet på cykelväg och landsväg och det hade ju varit väldigt bra vardagsmotion att cykla. Men att cykla med en vanlig cykel varje dag, antingen fram eller tillbaka känns väl mycket. Fast det är superbra ur ett miljö och hälsoperspektiv. En modern elcykel är dock inte heller gratis, men förhoppningsvis inte lika dyr som en bättre begagnad bil i driftkostnad.

Kommunalt
Det kommer ta bra mycket längre tid at tia sig till och från jobbet med buss och/elller tåg (mer än dubbelt så lång tid) men frågan är kanske snarare vad en kan göra på den tiden. Går det att jobba och på så vis kunna åka hem tidigare? I så fall kanske det inte blir så stor skillnad i tid. Utmaningen är förmodligen att passa tiderna som buss/tåg går med eventuella förseningar och trafikstörningar. Det finns dock ingen given ”linje” för pendlingen som kommer innebära minst ett byte på vägen.

Bil
Det överlägset mest bekväma alternativet om man ser på flexibiliteten. Men det är också dyrt, väldigt mycket dyrare än något av de andra alternativen. Och definitiv sämre för miljön. El elbil är att föredra men då är det ännu dyrare.

Finns det någon med råd att ge i frågan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *