fbpx

Jag har gjort en hel del rawfood-kakor i mitt liv men denna är nog den godaste hittills. Och så enkel att göra ett det nästan inte är sant. Löjligt enkelt och löjligt gott! Det blir goda kakor, fulla med massa nyttigheter och mycket energi. Alltså bara för att de är nyttiga betyder det inte att de är ”lätta”, men energin kommer från bra saker som bidrar med vitaminer, mineraler och antioxidanter. Du kan alltså låta kakorna vara en del av din näringsrika mat istället för att bara vara tomma kalorier. Bra va? Här kommer receptet på rawfood-rullen med smak av choklad och hallon. Jag har utgått från ett recept i boken Eat clean av Kristina Andersson men modifierat det lite (som vanligt). 🙂

Rawfood-rulle med choklad och hallon

Rawfood-rulle med choklad och hallon

2 dl cashewnötter
1 dl rostade mandlar
8 färska (urkärnade) dadlar
4 msk kakao
ev. 1 msk carob
1/2 tsk vaniljpulver
en nypa salt
torkade hallon

Rawfood_kakrulle-minvardagshälsa

Mixa cashenötterna fint – häll över i en bunke
Mixa mandlarna lite grövre – häll över i bunken
Mixa dadlarna med en skvätt vatten – häll över i bunken
Tillsätt kakao (carob), vaniljpulver och en nypa salt
Blanda ihop allt bunken, med en slev eller med händerna

Rawfood-kakrulle choklad

Fördela smeten som en lång orm på ett smörpapper/bakplåtspapper och rulla ihop till en jämn rulle.
Rulla ut den igen, häll ut torkade hallon och rulla degrullen i hallonbitarna.
Rulla in i pappret igen och lägg i frysen ett par timmar.
Hallonen är inte nödvändiga men ger en god syrlig brytning mot chokladen.

Rawfood_kakrulle-minvardagshälsa

När rullen är ordentlig fryst, skiva upp den i lagom stora kakbitar. Låt rullen ligga kvar i frysen och skiva den allt eftersom du ska äta den. Kakorna kan ätas frysta eller, om du kan vänta lite, låt dem tina 5-10 min.

Rawfood_kakrulle-minvardagshälsa

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *