fbpx

Denna lista har cirkulerat på en del bloggar jag läser och jag gillar den för att den får mig att tänka till på vilka saker jag behöver, och det tycker jag är viktigt. Jag läste först om listan hos Sara men det var Pamela som startade den så kolla gärna in vad hon behöver för att må bra. Vissa grundläggande saker som trygghet och kärlek har jag inte tagit med för det tycker jag är en självklarhet, även om jag vet att det inte är så för alla människor.

 1. Utrymme
  Inte i form av plats rent rumsligt utan snarare i min tankeverksamhet. Jag blir väldigt frustrerad när jag känner mig begränsad i vad jag får tycka till om. Jag har också stort behov att vara ensam och ta mig tid att reflektera och fundera på vad som är viktigt för mig. Att vara utomhus i naturen ger mig också en känsla av utrymme och frihet.
 2. Struktur
  Jag vill ha koll på hur veckan ser ut så jag vet hur jag kan planera in övriga aktiviteter för att få en bra balans och inte plötsligt upptäcka att varje kväll är upptagen. Struktur gör att jag är mer effektiv, och jag gillar att vara effektiv.
 3. Spontanitet
  Jag vill också ha utrymme för att vara spontan. Därför planerar vi numera mycket färre aktiviteter på helgerna. Vi kan mycket väl bjuda in vänner på middag i förbifarten när vi stöter på någon i mataffären. Jag tycker att spontana träffar är himla trevligt för det blir ofta mindre pretentiöst då.
 4. Rörelse
  Jag vill röra på mig lite varje dag hellre än ett par långa och tuffa pass i veckan. Därför tar jag ofta lunchpromenader och kör kortare styrkepass hemma i källaren framför att träna på gym. Det passar mig bäst just nu i alla fall. Och så yogar jag, helst lite varje dag.
 5. Bra mat
  Jag har tidigare haft mycket problem med magen som varit uppblåst och orolig följt av illamående. Det var inte vidare trevligt. Det händer fortfarande att det blir så när jag äter saker som magen inte gillar så därför är jag noga med att välja bra saker för min kropp. Självklart vill jag även äta mat som ger kroppen bra energi och den näring den behöver.
 6. Utveckling
  Jag vill hela tiden lära mig. Av mina egna misstag. Av andra människor. Jag hade velat läsa mer men just nu är det inte prioriterat i mitt liv. Det är mest learning by doing.
 7. Vila
  Jag är en rätt aktiv person. Inte för att jag tränar väldigt mycket men jag sitter sällan i soffan och slappnar av, och gör jag det gör jag alltid något annat samtidigt, som nu till exempel. Jag behöver mer vila, och gärna lite mer sömn också. Kanske när barnen blivit större?

Vad behöver du för att må bra?

Skånska åkrar

2 svar

 1. Vilken skön lista! Blev lugn och glad bara av att läsa den. Roligt när det verkar som att vi människor är ganska så lika i det som får oss att må bra. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *