fbpx

Det finns en person här hemma som älskar glass, och det är inte jag, det är storasyster. Hon har slagit sig två gånger denna veckan; först vred hon till armen och sen ramlade hon och slog upp läppen, och båda gångerna var det bara glass som gällde för att det skulle kännas bättre… Som tur är har hon sett ett barnprogram där de gör bananglass, eller som de kallar det, bananslurp, och det funkar istället för glass. Därför har vi sett till att frysa in många bananer så det går snabbt och lätt att sno ihop en laddning bananslurp när det behövs. Så här går det till:

Ta fram frysta bananer från frysen. Helst ska de vara delade i mindre bitar så de är lättare att mixa. Låt dem tina lite, typ 5-10 min. Mixa sedan med en skvätt mjölk av valfri sort och lite äkta vaniljpulver. Klart! För att få lite krisp brukar jag toppa med en mix av hampafrön, kakaonibs, kokos och chiafrön.

Bananslurp

Skulle du föredra någon annan smak på ”glassen” så går det bra att hälla i några teskedar kakao eller några andra bär, t.ex. hallon eller blåbär.

4 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *