fbpx

Det här med Mindfulness kan ju upplevas på väldigt många olika sätt och jag tycker inte att det finns något rätt eller fel. För min del kan jag uppleva mindfulness på olika nivåer och på olika sätt. Det kan vara genom repetitivt arbete som häckklippning för hand, eller löpning i tystnad, ett varmt bastubad eller någon form av yoga. När jag upplever mindfulness så flödar tankarna fritt utan att fastna på något speciellt. Fokus riktas inåt istället för att på vad som ska hända näst och efter det… För mig innebär mindfulness en känsla av att hjärnan får vila och det hjälper mig att lyfta fram det som är viktigt för mig innerst inne.

Sara uppmanar till att testa Mindfulness och eftersom jag tycker att det är viktigt att komma ihåg att ta det lugnt ibland, att återhämta sig och lyssna inåt, så vill jag såklart vara med på utmaningen. Det är ju en viss skillnad på att veta och att göra och min utmaning är att ge mig själv tid till någon form av mindfulness varje dag istället för att vänta till den dagen då jag verkligen behöver det.

Den enklaste formen av mindfulness jag vet är nog ändå att ta en promenad i tystnad. Att vara utomhus är avstressande i sig och att röra på sig utan påtaglig ansträngning gör att jag kan fokusera på att bara vara, att ta steg för steg, om och om igen. Det är det där repetitiva som skapar utrymme för kreativitet och ger plats för drömmar och visioner. De senaste dagarna har jag skapat så många tillfällen som möjligt att ta mig ut i längdspåret. Det är ett annat sätt att vila hjärnan på eftersom jag är fullt fokuserad på att ta mig fram på skidorna. Det är inte fullt lika avstressande som en promenad men det skapar massor av lyckokänslor.

När upplever du Minfulness i ditt liv?

Längskidor Romeleåsens golfklubb

Längskidor Romeleåsens golfklubb

Längskidor Romeleåsens golfklubb

Längskidor Romeleåsens golfklubb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *