fbpx

Jag har haft en komplex agenda denna hösten och bland har jag frågat mig om jag gör för många saker? Kanske det. Jag har haft många olika saker på gång samtidigt och ibland har det varit lite trixigt att få det att gå ihop. Men jag har också sett till att ta mig tid för återhämtning och jag har blivit bättre på att gå och lägga mig i tidigare. Här finns dock fortfarande potential. Många frågar mig hur jag hinner med, och det undrar faktiskt jag också ibland. Men om jag tänker till så finns det ett par saker som är helt avgörande för att jag ska få tid till det jag vill. Kanske finns det något tips du kan ta med dig:

Ställ mindre krav på dig själv
Ja, du läste rätt. Låt det var lite skitigt i hörnen ett par dagar och låt tvätten som ska vikas vänta, den springer inte iväg. Gör det som är viktigt för dig. Känner du att du har för många måsten så fundera på om det är något av dem som du kan skippa, eller effektivisera, eller sänka kraven på?

Välj din underhållning
Jag tittar i princip inte på TV. Och gör jag det så gör jag alltid något annat samtidigt, t.ex. viker tvätten som inte blivit vikt på några dagar. Det där med att titta på serier har jag inget behov av men jag hade gärna tittat på en film någon gång ibland. Jag skapar min egen underhållning, genom denna bloggen och genom andra projekt jag tar mig för (mer om det längre ner).

Träna
Jag har yogat, mediterat och tränat lågintensivt (promenader och hemmastyrka) vilket bidragit till återhämtning och mindre stress. Kom dock ihåg att högintensiv träning kan stressa kroppen så hitta din nivå på träningen. Träna det du mår bra av att träna.

***

Det största projektet jag haft ”vid sidan om”, d.v.s. utöver mitt vanliga kontorsjobb och mina yogaklasser är ett bokprojekt som jag jobbat på tillsammas med Marie. Vi började prata om ett eventuellt samarbete för nästan ett år sedan och i slutet av sommaren satte vi igång. Då hade vi bara en övergripande idé som under hösten har växt fram till en specifik idé, en huvudkaraktär och en början till en bok. Det är så förbaskat kul att jobba med detta projekt och jag så stolt över det vi åstadkommit hittills. Och vet ni vad, på måndag nästa vecka (den 28/12) lanserar vi våra sociala medie-kanaler (Facebook och Instagram). Där kommer ni få möta huvudkaraktären och följa vårt fortsatta arbete med boken. Detta är en dröm jag haft i flera år och nu håller den på att bli verklighet

Flygande hälsningar /Nellie.

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *