När det började närma sig lunchtid fick vi ett infall och packade en grillkasse och promenerade till skogen för att grilla korv till lunch. Solen sken och det var en riktigt härlig höst-vinter-dag. När vi fått fyr på veden så gick vi en vända i skogen i väntan på att lägga på de frysta korvarna på gallret.
När vi kom hem från lunchutflykten så kom min mamma på besök och vi drog igång det årliga lussebaket. Förra året vad första gången jag provade att göra en saffranskryddlag för att få ut så mycket saffransmak som möjligt. I år gjorde jag en snabbvariant efter detta recept, ett recept som även i övrigt var jättebra. Jag har lärt mig att det är bäst att använda rumstempererat smör istället för att smälta det. Jag vet inte om det var det som gjorde det men bullarna blev väldigt fluffiga och goda. Av halv degen gjorde vi snurror fyllda med mandelmassa och kardemumma, och andra halvan blev klassiska lussekatter med russin. Jag tycker helt klart att mandelmassebullarna blev godast.