fbpx

Vi har just avslutat ett träningsinitiativ på jobbet som syftar till att få fler att röra på sig mer regelbundet. Normalt sett hade jag inte varit så sugen på att vara med men denna gången behövde jag få sturktu på min träning så jag betämnde mig för att vara med. Vi har haft stegräkningstävlingar och andra liknande initiativ tidigare som jag tycker har varit sådär. Denna gången använde vi We+ som verktyg och det var faktiskt riktigt bra. Målet var att alla medarbetare skulle röra på sig 30 min, 2 gånger i veckan, men varje medarbetare kunde även ha ett eget mål. Min målsättnign var att göra någon form av fysisk aktivitet (minst 30 min) 3 gånger per vecka. Det jag gillade mest med We+ var att vi som lag lag kunde stötta och peppa varandra på ett väldigt smidigt sätt och det var också enkelt att registrera sin träning.

Som jag skrivit flera gånger tidigare så är jag inte så intresserad av att mäta och dokumentera min träning. Jag tränar mest på känsla. Jag måste ändå erkänna att det har varit kul att varje vecka få statistik över min träning och jag kan konstatera att den är balanserad, precis så som jag vill att den ska vara. Löpning/promenad, styrka och yoga, en kombination som passar mig utomordentligt bra. Tack vare detta initiativ på jobbet så jag har jag fått bra rutin på träningen och jag längtar efter att träna. Även dagar som denna då det inte blir av så vill jag och det är en skön känsla. Nu är initiativet slut och jag har fått information om min placering, plats 407/1572 med 3,9 pass per vecka. Är det bra? Jag tycker det! Jag har gjort i princip 4 pass per vecka (och målet var ju bara 3 pass). Det jag reflekterar över är snarare hur få personer som faktiskt får ihop 2 eller ens 1 pass per vecka. Snittet totalt sett blev 2,6 och då har top 10  (och säkert fler) gjort 7 pass per vecka (eller mer). För mig är det helt ointressant hur mycket ”alla andra” tränar. Jag fokuserar istället på vad som är bra för mig och ser till att göra det för att jag ska må bra.

Vad behöver du träna för att må bra?
Vad är det som hindrar dig?

Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *