fbpx

Som jag tidigare skrivit så försöker jag undvika att använda matburkar i plast, framförallt då maten ska värmas i micro. När jag fryser in mat eller förvarar den i kylen så har jag oftast plastburkar, fast mest sådana som är anpassade för att återanvändas (alltså helst inte gamla glassburkar eller dylikt).

Jag har ett gäng glaslådor som jag använder när jag gör matlådor till jobbet men de passar inget vidare för till exempel soppa. Men så kom jag på den briljanta idén att återanvända en syltburk modell större (fast det har varit äppelmos i den). Det finns en stor fördel med att värma soppan i glasburken istället för i skålen en ska äta soppan ur. Alla som värmt soppa i micron vet att skålen alltid blir varmare än soppan och det är värdigt lätt att bränna sig (på skålen alltså). Värm istället soppan i glasburken och häll sedan över den i skålen du ska äta ur. Smart va?!?

I min burk fanns en härlig fisksoppa med smak av saffran. Jag utgick som vanligt när jag gör soppa från en bas på lök, vitlök, potatis och morötter som kokas i buljong. När jag gör fisksoppa har jag ofta även i fänkål och denna gången även saffran som jag mortlat med en nypa socker. Koka tills grönsakerna är mjuka och blanda sedan ner crème fraîche. Koka upp och lägg sedan i fisken. Stäng av plattan, lägg på locket och låt stå i 5 min eller tills fisken är färdiglagad. Balansera eventuellt soppan med citronsaft och någon form av chili.

Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *