fbpx

Jag väljer gärna vegetariskt men jag har svårt för en typiskt vegetarisk sak och det är bönor. Linser har jag lärt mig att tycka om men jag har fortfarande svårt med bönornas mjöliga konsistens, för det är inte smaken jag ogillar, utan konsistensen. Men jag har kommit på ett sätt som jag gillar att äta bönor och det är som en röra, t.ex. hummus.

En av våra snabbrätter här hemma är wraps. Oftast sammanfaller denna rätt med när avokadon i frukskålen är mognen. Vi fyller wrapsen med avokado och det vi hittar i kylskåpet, så ibland blir det kyckling, andra gånger skinka och som senast hummus, och så grönsaker förstås. Fördelen med hummus är att det inte behövs någon mer sås, om en inte vill ha en klick gräddfil till också, och det är ju alltid gott. Hummus är busenklet att göra. Så här går det till:

Mixa alla ingredienser med en mixerstav. Klart! Lättare än så blir det knappast inte.

Hummus
1 förpackning förkokta kikärtor
1 liten vitlöksklyfta
2 msk pressad citron
2 msk olja
1 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
salt
ev. en skvätt vatten

Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *