fbpx

Ibland när jag är sugen på något på kvällen men ändå inte vill trycka i mig något onödigt onyttigt så gör jag en ”banana plate”, typ som en banana split, fast ändå inte. Det är egentligen inte kalorierna jag  vill undvika utan bristen på näring. Så istället för glass, maränger och vanlig chokladsås så väljer jag rostade hasselnötter, chiafrön och en hemmagjord chokladsås (kakao, kokosolja och honung eller kokossocker). Här har jag toppat med lite kanel också. Denna tallrik ger bra bättre energi,  är jättegott och ger en skön känsla i kroppen. Prova nästa gång kvällssuget kommer smygande. Självklart är det inte alls förbjudet att göra en klassisk banana split, men det kanske inte är så hälsosamt att äta det varje kväll. Därför kan det vara bra att hitta alternativ som kan ersätta vissa onyttigheter och på så vis bidra till en bättre hälsa på sikt.

Nu vill jag veta vilka tips och tricks du har för att välja mer nyttiga alternativ, nyttiga som i mer näring?

Flygande hälsningar /Nellie

4 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *