fbpx

Det kommer nog inte som någon överraskning att jag gillar korta träningspass. Jag antar att det blir så när familjelivet (tack och lov) är ständigt närvarande. Utmaningen är att se träningen som meningsfull, trots att det bara blir 10-20 min. Men jag har kommit fram till att allt räknas. Allt är bättre än inget. Efter förra graviditeten hittade jag tillbaka till en stark kropp genom att köra 15-minuters pass hemma i källare 3 gånger i veckan.

I november 2012 när storasyster var 10 månader skrev jag om duschtricket. Och nu 3 år senare i oktober när lillasyster är 10 månader är det duschtricket som gör att jag får till träningen. Intressant!

I samma veva skrev jag om tabata, vilket inte var full lika välkänt på den tiden. Men det funkar fortfarande precis lika bra! Kort och effektivt. Men kom ihåg att värma upp kroppen först så du inte kör på max med en gång och riskerar skador och annat trist.

Just nu är jag inte riktigt vän med NTC-appen som jag använde, den har blivit lite för avancerad. Nu kör jag enklast möjliga app, 7 MWC. Det är 12 övningar som en gör i 30 s, sen är det 10 s vila innan nästa övning. Jag började med ett varv och har nu ökat till 2. Målet är att köra 3 varv. De dagar en har lite mer tid är det bra att kombinera sytrketräningen med en rask promenad eller en kort löptur som uppvärmning, och så lite yoga som nedvarvning såklart. Nu när jag kollade i App-store så verkade det som om appen kostar 30kr, men det tycker jag faktiskt den är värd. Enkel men tydlig.

Flygande hälsningar /Nellie

5 svar

  1. Vilken fantastisk bild! Otur eller ej…. 🙂
    Jag kör 7 minute appen, gratis, extremt enkel men den funkar för mig de dagar jag tränar styrka själv hemma!
    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *