fbpx

Nu börjar tomatplantorna sjunga på sista versen. En del av dem hade massor av blommor men hann tyvärr inte utveckla så många tomater innan hösten kom. Det blev helt enkelt varmt och soligt lite för sent denna sommaren. Hittills har det blivit skördefest vid ett tillfälle, och kanske kan det bli en till om värmen och solen håller i sig ett tag till. Jag har i alla fall gjort vad jag kan för att se till att plantorna använder sin energi på bästa sätt. Tipsen har jag fått från en god vän som har koll på det här med odling (tack Karin!) samt från olika trädgårdstidningar.

1. Klipp bort de blommor som troligtvis inte kommer hinna utveckla tomater
2. Rensa bort vissna blad samt de grenar som inte har några tomater på sig
3. När du skördar tomaterna ta då en hel kvist och häng upp den i ett ljust fönster

Vilket är ditt bästa tomattips?

Flygande hälsningar /Nellie

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *