fbpx

Kan en bli sjuk av att äta kakor? Jag tror faktist det. Efter dagens fika med kakbuffé på Vismarlövs bagarstuga så mådde jag inte alls bra. Det hade kanske varit förståeligt om jag hade tryckt i mig sjuka mängder kakor men jag åt inte mer än på ett sedvanligt kafferep. På vägen hem kände jag mig illamående, och fick sedan ont i huvudet. Lite senare fick jag frossa och kände mig trött och hängig. Kan det vara så att jag inte tål att äta kakor?

Jag fick en känsla av att detta hänt förut och i mitt minne letade jag efter andra tillfällen då jag upplevt samma sak. Jo då, kakorna är den gemensamma nämnaren. Nu vill jag inte svartmåla oskyldiga småkakor, för de kan vara ack så goda. Men i för stora månader och i kombination med kaffe så säger jag från och med nu, nej tack!

Ett träningspass senare så mår jag bra igen och kak-sjukan verkar vara över. Någon mer som upplevt likande? Nästa gång det blir fika så ska jag välja något mera matigt som min kropp faktiskt mår bra av. Bagarstugan återvänder jag nämligen gärna till för den var väldigt mysig och hade mycket mer än kakor att erbjuda.

Flygande hälsningar /Nellie

Ett svar

  1. Jag får skakningar och mår jätteilla av vitt socker! Kanske det är så att kroppen får en chock när man väl äter det, om man i vanliga fall försöker undvika det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *