fbpx

Nu börjar vi (äntligen) kunna skörda både det ena och det andra i trädgårdsodlingarna, ja det som inte sniglarna fått tag på vill säga. Alla tips på hur man utrotar dessa slemmiga varelser mottages tacksamt! Jag har lyckats rädda några jordgubbar från sniglarnas framfart, ungefär lika många som jag hittat uppätna. Det gäller att plocka de som mognat under dagen redan på kvällen annars är det för sent. Det som växer allra bäst just nu är örterna så där kan en frossa ordentligt. Många kalla örtsåser blir det! Jag brukar göra en bas av turkisk yoghurt och rapsolja, citron, salt och peppar och sen ösa på med olika sorters örtkryddor. Rapsoljan är det som gör hela skillnaden. Det blir supergott, samtidigt som det ger en massa bra fetter.

Jag väntar även tålmodigt på att salladen och squashen ska bli skördeklara, och potatisen, och hallonen, och en massa annat. Det är så kul att odla egna grönsaker, även om det är en hel del jobb med det också. Jag har dock bestämt mig för att vara noga när jag väljer vilka grödor vi ska odla så det ger bra utdelning och inte bara kräver en massa jobb.

Vilket är ditt bästa odlingstips?

Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *