fbpx

Jag har ju pratat om det där med återhämtning och mindfulness tidigare och speciellt såhär i jultider så kan det vara extra viktigt att ta det lite lugnt, och inte bara köra på för att hinna med ”allt” och tänka att jag ska vila sen, efter jul. Då, efter jul, är det säkert något annat som ska hinnas med.  Det brukar vara en massa som ska fixas både på jobbet och på hemmaplan och det är lätt att det blir lite för mycket på en gång. Även om jag personligen tar just det här med julen med ro så kan jag ändå känna att jag ibland skenar iväg och maxar dagarna.

Men, om det nu är så värdefullt med återhämtning, varför är det då så svårt att ta sig tid till det, att ha det som en naturlig dal av vardagen? En kan ju tycka att det borde vara den enklaste saken i världen, att ta det lugnt, andas och bara slappna av en liten en stund (och då tänker jag inte på att slänga sig i soffan och titta på TV). Jag tror att många med mig upplever att det är svårt att komma till ro och att stilla tankarna som far kors och tvärs. Eller?

Tack vare yogan har jag i alla fall fått in mer återhämtning i mitt liv och jag känner stor skillnad de dagar då jag börja dagen på yogamattan. Jag känner hur kroppen blir mjuk, sinnet blir klart och jag känner mig vaken och alert. De dagar då jag av någon anledning prioriterar bort morgonyogan känner jag mig både tyngre och tröttare i huvudet, och jag har dessutom mindre tålamod. Slutsatsen är helt enkelt att även om det ofta tar emot att gå upp en stund tidigare så är det värt det, alla dagar i veckan.

Hur gör ni? Vad funkar för dig? Eller vad skulle du vilja komma igång med?

Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *