fbpx

På grund av ännu mer kräksjuka så fick vi vänta med lussebaket, men som tur var har både jag och lill-tjejen repat oss rätt snabbt så idag gjorde vi slag i saken, baket alltså. Varje år provar vi något nytt recept på lussebullar och i år ville jag prova ett där smöret skulle blandas ut i degen utan att smältas. Jag hade nämligen hört någon säga på TV att man aldrig, aldrig, aldrig ska smälta smöret när man gör en vetedeg. Istället för att göra dubbel sats så gjorde vi två olika degvarianter, visserligen rätt snarlika med ändå. Den första degen hade jag redan spanat in sedan tidigare och i denna körde vi saffranskryddlagen. Det blev stora bullar med mandelfyllning som blev något döbakta i mitten men väldigt goda. Den andra degen blev större även om det var ungefär samma mängder på ingredienserna, så den delade vi på två och av ena delen gjorde vi vaniljfyllning (smör, vaniljsocker och vanlijpulver) och av den andra delen små flätor. Det var rätt trixigt att få till flätorna men vi satte det till sist. 🙂 Vanilj och saffransbullarna blev mina favoriter, det visade sig vara en mycket lyckad smakkombination.

Saffransbullar med vanilj
Lusseflätor

Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *