fbpx

Så här i juletider så kryllar det av tävlingar på olika sociala medier och jag vill ju inte vara sämre. 🙂 Jag har designat och tillverkat nya smycken som jag vill lotta ut till er som läser här. Det genomgående temat är fjädrar. Passande på en blogg som heter Flying Hippo eller hur?

1. Black wings – halsband + örhänge

Halsband med stor (men lätt) berlock i form av en svart fjäder med koppardekoration, tillverkad av svart lera. Berlockerna i örhängena är tillverkade av samma sorts lera och har kopparfärgade örkrokar.

2. White wings – armband + örhänge

Armbandet av turkosblå träpärlor. Berlockerna (i armband resp. örhänge) är i form av fjädrar i vitt/guld, tillverkade av vit lera. Örhängena har guldfärgarde örkrokar.

2. Fly – halsband

Halsband med vit berlock av vit lera med texten ”FLY” i silver med mörkt silverfärgad kulkedja. Bär den runt halsen för att påminna dig om att du kan flyga precis hur högt du vill.

3. Peace – halsband

Halsband med berlock av vit lera med peace-märke i guld med guldfärgad kulkedja. Visa att du tycker att denna planeten behöver mer kärlek och omtanke.

Du tävlar genom att kommentera detta inlägg och svara på följande frågor:

1. Mitt bästa tips för en fröjdefull jul
2. Den bästa jullåten
3. Det smycke jag helst vill vinna

Du kan vara med och tävla t.o.m. söndagen den 14/12.

Det har varit problem att kommentera. Funkar det inte så skicka ett mail till nellie.rolf@gmail.com med dina svar istället. 

Flygande hälsningar /Nellie

4 svar

 1. Vad roligt med en tävling! 1) Att vara så mycket i nuet som möjligt, inte fundera för mycket på vad som är nästa förberedelse, nästa grej som skall fram på bordet, nästa paket som skall öppnas utan vara närvarande i möten med familj man kanske inte sett på länge, njuta av känslor och upplevelser som är extra närvarande just vid julen. Lättare sagt en gjort, I know. Men jag tror att det är ett lyckat koncept. 2) Koppången. Helt klart. 3) Alla är fina men nr 3 allra mest i min smak, och nr 2 nästan lika mycket.

 2. 1) Mitt bästa jultips för en fröjdefull jul är att chilla lite och göra det som du eller din familj tycker är viktigt, inte det som alla andra förväntar sig! Det kanske är att gå en mysig promenad och titta på julbelysningen medan alla andra glor på Kalle Anka eller att köpa delar av julbordet färdiglagat för att hinna med att göra eget julgodis. Jag minns fortfarande en julafton när jag var ute och sprang nån gång på eftermiddagen och träffade en familj som höll på att lasta in sig själva och alla julpinaler i bilen. Pappan tittade på mig och sa avundsjukt "Åh, det där ser JÄTTESKÖNT ut!" 🙂 Gissa om han hade velat prioritera en joggingrunda i stället för att vara tvungen att åka iväg just då? 😀
  Min bästa jullåt är utan tvivel "Driving home for Christmas" med Chris Rea, men Sarah Dawn Finers version av Vintersaga seglar upp som en stark tvåa i år!
  Jag vill helst vinna smyckesset nummer 2. Örhängena får bli en present till nån med hål i öronen för armbandet skulle passa mig precis!

 3. Vilka fina och personliga smycken du gör! 1) Mitt bästa tips för en fröjdefull jul är att inte ha för många traditioner som man känner sig tvungen att upprätthålla. Bara för att man kokade knäck den tredje advent förra året behöver man inte göra likadant i år. Jag har, precis som du snart kommer att få, barn som fyller år i december, och då lär man sig att prioritera. 2) Den bästa jullåten är helt klart The Christmas Song 3) Jag skulle gärna vinna Fly-halsbandet, för det skulle fungera som en bra påminnelse till mig som ofta har fötterna lite väl fast förankrade i den skånska myllan.

 4. Kom min kommentar fram? åhh.. Försöker igen.

  1. Mitt bästa tips är att ta en löptur innan man kränger i sig den tajta klänningen och sticker iväg mot familjemiddagen och julgodiset.
  2. Tracey Thorns "Sister Winter" är bästa låten just nu.
  3. Jag vill vinna "fly"-smycket!

  Så fina!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *