fbpx

Alltså, detta är nog mitt absoluta favoritjulgodis. Det är dessutom enkelt att göra och inte allt för onyttigt. Jag tror minsann att det kommer göras (minst) en till laddning innan julen är slut. I eftermiddag hoppas jag det kan bli lite julpyntande här hemma, det hade verkligen varit mysigt.

Chokladdoppade fikonbollar
ca 15 st
200g torkade fikon
100g mörk choklad (ca 70%)
1 msk mörk rom, cognac eller whiskey

Blötlägg eventuellt fikonen en stund (ca 30 min).
Mixa fikonen och blanda ner cognac/whiskey.
Rulla bollar och doppa i den smälta chokladen.

Lägg på en bricka med bakplåtspapper-
Dekorera ev. med någon strössel, hackade nötter eller något annat.
Ställ i kylen för att stelna.

Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *