fbpx

Efter ännu en lång dag i skolbänken med en massa prat om muskelanatomi på the Academys teoretiska grundutbildning så var det skönt att komma hem och fixa lite mat tillsammans med maken och äta i lugn och ro med tända ljus på bordet. Vi gjorde det andra receptet från matkassen vi fick i måndags (det var verkligen på tiden) och det var en vegetarisk pad thai men vi lade till lite kyckling också. Det var rätt mycket att hacka och lite omständigt att tillaga eftersom vi inte har någon riktigt  stor stekpanna men gott blev det i alla fall. Någon som vill ha receptet? Ok, då kommer det här:

Pad thai
4-6 portioner 

1 pkt risnudlar (250g)
2 st röd chili
100g cashewnötter
1 kruka koriander
4 msk kinesisk soja
3 msk socker
1 msk vitvinsvinäger
2 krm sambal oelek
2 lime
150 g marinerad tofu
2 st majskycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
3 medelstora morötter
1/2 purjolök (den gröna delen)
1 röd paprika
1-2 pak choy (eller någon form av kål)
150 g böngroddar

Hoppas någon blir sugen på att testa. Vi kommer säkert göra detta igen, i alla fall någon variant av det. Tro det eller ej, vi höll oss faktiskt till receptet så när som på sockermängden i såsen (den har jag även dragit ner i ovan recept). Trevlig lördagkväll!

Flygande hälsningar /Nellie

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *