fbpx

Ja ja, jag vet att det var kanelbullens dag igår men då hade vi faktiskt inte tid med något bullbak. Men idag satte vi fart redan redan efter frukost och körde igång hushållsassistenten (tänk att det ordet fortfarande existerar) för att blanda ihop degen. Lill-tjejen var så klart med, iklädd kockmössa och allt. Sen skulle ju degen jäsa och att vänta på det är ju inte vidare kul, speciellt inte när man är knappt 3 år.

Som tur är kom kusinerna på besök och det blev stora cykelracet på gatan så väntetiden gick rätt snabbt ändå. Sen skulle det alltså bakas bullar. Vi fick även med oss granntjejen in så det var 4 glada barn som ville hjälpa till att knåda deg, smeta ut smöret på degen och strössla över socker- och kryddblandningen (kanel, kardemumma och vaniljpulver – varför välja liksom?). Det blev en härlig röra med anda ord! 🙂 Min svägerska Sanna hade bullskola och visade hur en gör finfina bullknutar. Ta tag i ändarna på degen, snurra ett par varv i luften och slå sedan en knut.

Sen skulle det ju jäsa igen men även denna väntan gick bra för det fanns ju så mycket kul att leka under tiden. Medan bullarna jäste så fixade vi lunch så barnen skulle få lite mat i sig innan de fick smaska i sig bullarna. Efter maten blev det självklart bullfika, med finfina bullar.

Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *