fbpx

Denna höst kommer det bli en hel del yoga och det ser jag verkligen fram emot. Jag har mer och mer känt att det är på yogapassen jag kommer till min rätt, där kan jag blomstra och ge till alla deltagare på ett nästan magiskt sätt. Jag får själv massor av energi och känner mig samtidigt varm, lugn och tillfreds inombords. Det är en väldigt härlig känsla!

Denna höst har jag bestämt mig för att byta gym och återvända till vaggan, till Gerdahallen där allt började. Redan under gymnasiet var jag en flitig besökare på Gerdahallens pass och senare även i gymmet. 2005, efter 10 års eget tränande gick jag på en audition för blivande gruppträningsinstruktörer i aerobics och step och kom med på utbildningen. Två år senare hade jag börjat intressera mig mer och mer för yoga och bestämde mig för att gå all in från början och gick utbildningen som Gerdahallen erbjöd, detta trots att jag fortfarande inte riktigt hade förstått poängen med yoga. Det är dock ett av de bästa beslut jag tagit i mitt liv.

När jag tänker efter så är det är helt och hållet tack vare den instruktör som tipsade mig om denna audition som jag idag står på scenen och leder pass, för det var inget jag själv tänkt att jag ville göra. I ärlighetens namn kändes det till en början rätt skrämmande att utsätta sig för alla dessa träningssugna människors förväntansfulla blickar. Jag kommer ihåg hur tafatt och liten jag kände mig de första gångerna och hur glad jag var efteråt, när passet var slut och jag kunde pusta ut och faran för fiasko var över.

Idag, ytterligare knappt 10 år senare har jag mycket större lugn och trygghet när jag sätter fötterna på den där scenen även om det alltid är lite pirrigt innan klassen kommer igång. Men sen njuter jag av glädjen och energin som skapas i rummet tillsammans med deltagarna. Det är svårt att förklara känslan när nästan 100 personer följer dina rörelser, i takt till musiken som du har valt, det är så härligt, kul och häftigt. Ja, detta är ju den romantiska sidan av gruppträningsinstruktörens liv, det är då en skördar frukten av de förberedelser och den uppladdning en gjort. Fast alla pass är självklart inte lika härliga, men de allra flesta är faktiskt det.

Nu kom jag visst av mig lite, det var ju höstens yoga jag skulle skriva om. Jag kommer alltså leda yogapass på Gerdahallen på lördagsmorgnar. I hela 90 minuter ska jag guida deltagarna i yogans förtrollade värld. Det är 30 minuter mer än vanligt och jag vet ännu inte riktigt hur jag ska fylla ut den tiden, så jag tänkte att jag kanske kunde få lite hjälp av er som läser detta.

Vad skulle du vilja ha på ett förlängt yogapass en lördagmorgon?

Här hittar ni mer information om Gerdahallen. Massor av träning till ett riktigt bra pris!

Flygande hälsningar /Nellie

Ett svar

  1. Å så roligt!!!!

    Peronligen så ääälskar jag yin/yang klasser. Börja med 20-30 minuter yin, kör 45 minuter flow och avsluta med yin igen. Det är på morgonen så det är nog skönt att börja slow. Samtidigt har du ju tid nog att trötta ut musklerna ordentligt med en ordentlig flow-sekvens!!!

    Finns några riktigt bra klasser på yogaglo som är upplagda just så. Då kan få låna mitt login och password och kolla på dem 🙂

    KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *