fbpx

Det råder viss lathet vad gäller matlagning här hemma för tillfället. Hoppas det blir lite bättre när vardagen med jobb och fasta rutiner drar igång nästa vecka. Till kvällsmat blev det snabbpizza på pizzatortillabröd med pizzasallad. Jag kollade faktiskt upp recept på pizzasalladen denna gången och testade det som många rekommenderade, nämligen att stöta kålen för att få en mindre rå känsla och en mjukare pizzasallad. Det var en hit!

Extra god pizzasallad
Ett halvt vitkålshuvud
2 msk vitvinsvinäger
4 msk olja

Strimla kålen fint och lägg i en stor bunke (helst av plast). Banka på kålen i skålen med något redskap (jag tog en liten flaska och stötte botten mot kålen, det funkade fint). Vänd runt kålen ett par gånger under bankningen. Blanda ner olja och vinäger och krydda med salt , svartpeppar och oregano. Låt dra en stund i kylen innan servering.

Vad passar inte bättre än öl till pizzan? För min del en alkoholfri. Ett riktigt bra alternativ tycker jag.

Flygande hälsningar /Nellie

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *