fbpx

Jag är praktiskt taget uppväxt på havet i en segelbåt om somrarna. Det har alltid varit självklart att vi ska ut med båten på semestern, oavsett väder. Och faktum är att det oftast är lite bättre väder ute i skärgården än på fastlandet. För mig är båtlivet förknippat med frihet, ljummen vind, varma klippor, bad från brygga, grillat hela veckan, mygg och kortspel.

Ja det är den romantiska sidan av det, förutom myggen då. Men det är också trångt, fuktigt och ibland rätt läskigt. Vi har t.ex. just tagit oss igenom ett kraftigt regn- och åskväder och när en är mitt i det kan jag säga att en inte är så kaxig. Ingen vidare sikt, fullt med öar och stenar halvt i sikte och blixter och dunder runt hela båten. Vi höll nästan andan stundvis och bara matade på för att ta oss igenom ovädret. Jag satt nere i båten med lill-tjejen och verkade lugn. Andas in, andas ut.

Vi har hittills haft fyra helt underbara dagar så att det regnar och har sig nu stör mig inte alls (jag sitter ju inne i båten och har det fint) men det får gärna komma lite mer sol innan det är dags att lämna båten och fara hem igen.
Flygande hälsningar /Nellie

Ett svar

  1. Huvaligen vad läskigt! Jag håller med om den romantiska delen, den låter ljuvlig….men de där ovädren och gungandet….nix, inget för mig! Att ligga och guppa i hamn eller vid en klippa en solig dag, att bada, sola och äta grillat….det låter bra för mig! 🙂
    Kramisar! Saknar dig, kom hem snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *