fbpx

Det finns lantbrukare och djuruppfödare, och så finns det Rolf Axel Nordström med familj på Ängavallen. Sedan 1971 har Axel ägt gården och han har definitivt inte legat på latsidan. Hans brinnande intresse  och egnagemang för djur och natur är svårt att missa och jag sympatiserar helt och hållet med hans filosofi att djuren ska leva i sin naturliga miljö på sina egna villkor. Jag önskar verkligen att det fanns fler som Axel! De har haft en ekologisk verksamhet långt innan snacket om ekologiska bananer tog fart och det är en självklarhet att all mat som serveras är av de bästa råvarorna, och självklart 100% ekologiskt.

Det finns dock inte bara grisar på gården, de har även får och kor. Och så klart ett eget slakteri. Def finns också en kvarn, mejeri, ysteri och bageri. Allt som produceras på gården används i tillhörande restaurang, café och gårdsbutik. Ett fulländat kretslopp kan man säga.

Vi tog oss en titt både på fåren och grisarna och de är ju sötare än sötast! Nja just fåren och suggorna, är kanske inte direkt även om de är jättefina de också. Men ungarna; lammen och kultingarna, ja, ni ser ju själva!

Asså, det var så svårt att välja bort bilder så det blev visst rätt många. 🙂 Och nu kommer några till!

Flygande hälsningar /Nellie

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *