fbpx

Det där med smarta mellanmål har ju varit på tapeten ett tag nu. Ett av mina favoritmellanmål är att mixa ihop en smoothie. Oftast gör jag den på morgonen innan jag åker till jobbet och då blir det oftast lite över till frukost också. Perfekt!

Idag när jag var och hälsade på min goda vän Emma (som äntligen fått ändan ur vagnen och börjat blogga) och hennes lilla Axel så bjöds det på god smoothie och kaffe innan vi tog en skön promenad i solen. Vi hade som vanligt kunnat prata vidare i många flera timmar, idéerna fullkomligt sprutar ur oss när vi träffas. Nu ska vi bara se vad vi kan göra med alla tankar också…

Apropå smoothie så kommer här ett recept på en härligt somrig variant. Den kom till när jag härom dagen hittade en skvätt kokosgrädde i kylen som blivit över efter blåbärscheescaken. Den fick ackompanjera jordgubbarna i mixern, tillsammans med havremjölk, en bit banan och lite vanilj.

Jordgubbssmoothie
2 port 

1 dl frysta jordgubbar
2 dl havremjölk
1 dl kokosgrädde
1/2 mogen banan
1/4 tsk vaniljpulver

Mixa, häll upp i ett fint glas och toppa med kokos, fruktströssel och kakaonibs. Slut ögonen och dröm dig bort till en härlig sandstrand för en stund.

Flygande hälsningar /Nellie

2 svar

  1. Tack för idag Nellie – vilken härlig em i underbart sällskap! …och idéerna kommer sorteras, prioriteras och realiseras varteftersom – eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *