fbpx

I går var det fest här hemma, eller ja, fest var kanske lite överdrivet, en sansad middag stämmer nog bättre överens med verkligheten. Trevligt var det i alla fall. Vi hade besök av vår granne och ett par som jag lärt känna på jobbet. De är alla ett par år äldre än mig och maken (ok, kanske lite mer än ett par, de har vuxna barn) och jag tycker att det är så himla kul att umgås med människor i olika åldrar, som är på olika plan i livet. Vi bjöd på rawfood-efterrätt i form av en smarrig blåbärscheesecake. Här kommer receptet:

Raw Blåbärscheesecake
10 personer

Botten:
200 g ekologiska mandlar
2 msk honung eller agave

Fyllning:
4 dl cashewnötter

2 msk honung
 eller agave
1 tsk vaniljpulver

1 nypa salt

5 msk kokosolja

1 dl frysta blåbär
ca 1 dl kokosmjölk

Gör så här:
Kör mandeln i en mixer tills de blivit mjöl. Blanda sedan i honungen/agaven och fortsätt köra tills det börjar formas en deg. Platta ut degen i portionsformar i silikon.

Mixa cashewnötterna tills de blir till ett mjöl. Lägg i vaniljpulver, salt samt kokosolja och fortsätt mixa tills allt blivit ordentligt blandat. Häll i de frysta blåbären och kokosmjölken och kör ett par sekunder till. Fyll upp blandningen i formarna och låt stå i frysen minst en timme.

Ta fram dem en stund innan servering (ca 30 min). Toppa med kokosflingor och/eller hampafrön eller något annat du hittar i skafferiet och servera med hallonsås.

Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *