fbpx

Detox dag 1. Så trött jag har varit i dag. Och grymt kaffesugen! Jag som inte trodde att jag var särskilt kaffeberoende, men ack så fel jag hade. Kombinationen trött och kaffesugen har inte varit en jättebra start på veckan. Jag tror att jag åt lite för lite under förmiddagen så jag fick aldrig riktigt upp energin, trots att jag tog en skön promenad i solen på lunchen. Jag får nog justera lite till i morgon. Så här har i alla fall min första detox-dag dag sett ut:

7.00 Frukost: citronvatten deluxe + mumsig frukostgröt
Mitt bästa gröttips är kokosolja, och strödadlar, det gör hela skillnaden.

9.30 Mellis (raw): grön smoothie
Den var inte jättegod men helt ok. Jag var väldigt hungrig vid denna tiden och blev inte riktigt nöjd efter smoothien så jag tog en banan en halvtimme senare.

11.30 Lunch (raw): broccolisallad med groddar, avokado, frön och tomatdressing + rawkaka
Detta var jättegott och jag kände mig lätt i kroppen trots att jag blev riktigt mätt. Jag tog en av rawfoodkakorna (brownies) som efterrätt med hopp om att piggna till lite. Rå kakao ska nämligen vara uppiggande. Om det funkade? Nja, sådär får jag nog säga.

15.00 Mellis: chiapudding med blåbär + rawkaka
Jag måste ha lyckats extra bra med puddingen denna gången, eller har jag lärt mig tycka om den något annorlunda konsistensen. Gott var det i alla fall.

17.30 Kvällsmat: klar kycklingsoppa med frökex och cashewost + rawkaka
Alltså denna ”ost”, så god! Tänk att något så enkelt och nyttigt kan vara så gott. Ni ska få receptet snart, jag lovar.

21.00 Kvällsfika: te + morotsbröd med en underbar apelsin-nöt-marmelad (se recept nedan)
Denna fika var ej planerad men välbehövlig. Och apelsin-nöt-marmeladen, den är to-die-for! Lova mig att testa receptet. Brödet har jag bakat med inspiration från en av mina favoritmatbloggar.

Målet med dessa veckor är ju inte att ligga på minuskalorier men jag skulle vilja testa hur kroppen reagerar när jag inte äter ”hela tiden”, vilket jag har en tendens att göra i vanliga fall. Därför skulle jag vilja hålla mig till de planerade måltiderna. Jag får se hur det känns, det kanske funkar bättre nästa vecka.

Apelsin-nöt-marmelad

1 ekologisk apelsin
1 msk citron juice
2 msk agavesirap
1 dl mandlar
1 msk kokosolja

Koka en apelsin i ca en timme. Lägg en tallrik över apelsinen för att hålla nere den i vattnet under tiden den kokar. Skär bort ändarna (för att få bort lite skal) och lägg i en mixer. Häll i resterande ingredienser och mixa till en slät smet. Förvara i en glasburk i kylen.

Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *