fbpx

Så många nya saker jag har lagat denna helgen och så mycket gott att jag vet inte vart jag ska börja med att berätta om? Jag har ju bestämt mig för att köra en detox light i två veckor med start i morgon måndag. Why not liksom? Mitt mål med denna utrensning är just att rensa kroppen från slagg och annat skräp som den har samlat på sig. Reglerna är rätt enkla: Äta ren och bra mat utan gluten, laktos och socker. Jag kommer minimera intaget av kött och animaliska produkter. Frukost och förmiddagsmellis kommer se likadan ut den första veckan, för enkelhetens skull och jag kommer starta och avsluta dagen med citronvatten precis som vanligt. Kaffet kommer jag låta bli helt och istället dricka örtteer av olika slag. Det ska verkligen bli spännande att se hur kroppen reagerar på detta.

Om någon är sugen på att hänga på så föreslår jag att ni börja testa några saker denna veckan och så kan ni hänga på helt och hållet under nästa. Vad säger ni? Någon som är sugen? Så här ser i alla fall planeringen ut:

Frukost: citronvatten deluxe + mumsig frukostgröt
Mellis: grön smoothie
Avslut: citronvatten med ingefära

Flygande hälsningar /Nellie

4 svar

 1. Du upphör aldrig med att inspirear mig Nellie. Då är så grym, så rakt igenom äkta. Klart du ska göra en detox, så klart!

  Och jag blir som vanligt sååå peppad och vill säga JAJAJAJA!!! MEN… Fy vad jag hatar "men". Vi ska på weekend i helgen och bo på hotell och sedan åker jag till Sverige. Jag har alltså 3 veckor framför mig när jag inte kommer laga all maten själv utan vara på resande fot och äta hemma hos andra. Så väldigt taskig detox-tajming för mig.

  men jag ser framemot uppdateringar och recept :-). Och ger du ett bra omdömme hoppar jag på när jag kommit hem från Sverige igen!

  kram

 2. Så spännande! Jag sparar allt du skriver och ska försöka planera in det när det passar. Det får ju bli en vecka då man inte har något annat inplanerat….när nu den veckan infinner sig…. 🙂
  Kram!

 3. Hej Nellie! Jag läser ofta men har aldrig tidigare kommenterat din blogg. Nu vill jag tipsa om detoxen "whole living action plan 2013" som är väldigt mycket i linje med din detox, dvs inte späka sig utan bra och ren mat (den är vegansk åtminstone Första veckan). Många av recepten är skapade av en av mina favoritbloggare mynewroots.org och ser väldigt väldigt goda ut! Har inte gjort detoxen själv men är lite sugen på att testa när jag har slutat amma.

  Tänkte att du kanske kunde hitta inspiration till mer god mat där inför din andra detox-vecka! Lycka till!

 4. Oj, jag kunde av någon anledning inte länka till "Whole living action plan 2013" men det är bara att googla så hittar du den

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *