fbpx

Curling var den hemliga aktiviteten. Det var kul att testa något nytt men det kommer nog inte bli någon curlingdrottning av mig direkt. Det kändes som en gammalmodig sport på något vis. Jag är inte så förtjust i långsamma sporter, eller idrotter eller vad jag ska kalla det. Det är för lite action och för mycket väntetid. Att det dessutom är ruggigt som i en ishall gör ju inte saken bättre. När jag kom hem slumrade jag till på soffan. Det var sådär ni vet när det inte gick att hålla ögonen öppna, man liksom faller in i dvalan och innan man förstår vad som håller på att hända så han man somnat. Det var i alla fall en skön och behövlig tupplur.

Efter lite vila vara jag redo att ta tag i kvällsmaten. Det blev en av makens favoriträtter. Här kommer receptet för er som vill testa:

Mangokyckling

Dela kycklingen i mindre bitar och stek lätt. Salta och peppra.

Strö över kryddorna och låt fräsa en liten stund till (typ en halv minut).
Häll på grädde/creme fraîche och låt koka upp.
Tillsätt mangon och mango chutneyn efter smak (jag tog ett par matskedar).
Avsluta med att hälla i bönor och en skvätt citronsaft.

Till detta serverade jag ett kryddigt ris som jag piffat till ytterligare (dvs gömt lite grönsaker i)  med hackad vitkål och edamebönor. Och som pricken över i:et strösslade jag lite pistagenötter på toppen.
Nu blir det lite pyssel i källaren. Idag är det läge för en tidig kväll, jag är fortfarande rätt dåsig och känner att jag behöver sova. Det var ju det där med sömnen, det går sådär att komma i säng i tid. Men nya rutiner tar ju ett tag så det gäller att ha tålamod. En dag i taget.

Flygande hälsningar /Nellie

Ett svar

  1. Det där med att komma sent i säng, den listan kan jag oxå skriva upp mig på. Att det ska vara så in i bänkens svårt….

    Fast kyckling och curling, det låter nice. Skulle kunna tänka mig att prova både och.

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *