fbpx

Jag tycker att jag har en hälsosam livsstil, eller jag tyckte i alla fall det tills jag skulle svara på ett par frågor om min ”rikedom” i olika avseenden (fysisk, inre, ekonomisk). Det stod då klart för mig att det finns ett par områden som jag faktiskt inte är särskilt nöjd med och dessa har negativt inflytande på min livsstil. De områden som ligger i toppen är Självförtroende och Pengar medan de i botten är Tid och Energi. Ni förstår kanske att det inte blir särskilt bra i det stora hela. Glädje, Hälsa och Relationer blir lidande och det var när jag såg det sambandet som polletten trillade ner. Jag spenderar helt enkelt för mycket tid och energi på saker som inte ger mig glädje vilket i sin tur påverkar mina relationer och min hälsa. Men, insikt är ju det första steget mot förändring så nu gäller det att göra något åt situationen och inte bara konstatera att den kan vara bättre.

Det jag ska göra från och med idag är att gå och lägga mig tidigare. Det är så mycket jag vill göra när jag kommer hem från jobbet (sådant som ger mig glädje) och därför blir min sömn lidande. Det gör ju bara att jag blir mer trött och har ännu mindre energi och så blir det en ond cirkel. Kl 22 när mitt kvällsalarm ringer då är det marsch till badrummet för att borsta tänderna och sen bums i säng. Senast 22.30 ska jag sova. Punkt.

I dag tog jag en kort joggingtur när jag kom hem från jobbet för att jag kände att jag behövde komma ut och springa och låta tankarna flöda fritt. Det var riktigt skönt! För att få lite mer träningseffekt när jag ändå var ute så körde jag några backintervaller i makligt tempo. Sen kände jag mig betydligt piggare och mer lugn i sinnet. Jag tog en dusch medan maken nattade lill-tjejen och sen åt vi smaskig Gulaschsoppa med gräddfil och gremolata. Det var en riktigt höjdare!

Flygande hälsningar /Nellie

Ett svar

  1. Ja det där med sömnen känner jag igen, jag borde sova mer än vad jag gör. Ska nog testa attgöra som du och ställa larm när det är dags att krypa ner i sängen.
    Kram Jennifer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *